Isnin, Mei 27, 2013

Ipoh Alternative!, Hujan, Love Me Butch, Marjinal dan Budaya Pop!

Definition of cool berbeza-beza untuk pelbagai orang. Bagi aku, untuk dua minggu akan datang, definition of cool aku mudah. Siapa pergi 'Ipoh Alternative!', dia cool. Super cool. Lagi cool daripada the word, 'COOL'. Much cooler than ais batu campur, bro.

Apa kebendanya 'Ipoh Alternative!' ni?

Sebuah festival kecil-kecilan dibikin kutus Projek Rabak yang berlangsung selama tiga hari berturut-turut dalam satu minggu; 8, 9 dan 10 Jun 2013. Festival mengumpulkan ulat-ulat buku, kaki-kaki filem dan fanatik-fanatik muzik. Dijangka minggu paling meriah untuk pop culture kakis terutama yang di Ipoh. Yang dari luar Ipoh, digalakkan turun dan be part of the festival.

Booth-booth penerbit buku alternatif akan dibuka, filem-filem bawah tanah daripada filmmakers yang mahu bikin 'gelombang baru' menunggu untuk ditonton dan band-band rock n' roll yang akan menjajah pentas dah tak sabar nak blast and keringkan anak tekak menyanyi bersama!

Dua buah band besar rock n' roll Malaysiana; Hujan dan Love Me Butch juga akan bikin sessi up close bersama supporters mereka dan full set showcase dalam rangka tour mempromosi album baru depa.

Boleh usha poster di bawah, kalau nak baca info festival dengan lebih lanjut dan nak tahu lebih mendalam, boleh klik: Ipoh Alternative!


Festival akan ditutup pada hari Isnin dengan lagenda punk dari Indonesia, Marjinal. Poster untuk persembahan mereka ada di bawah dan untuk info lanjut klik: Marjinal - Berseronok Tour 2013 (IPOH).


Come to our lil' old town. Layan Ipoh Alternative!, tonton band-band rock n' rolla, rayakan budaya pop dan makan Nasi Ganja! Tolong sebarkan pada kenalan!

Peace!

Isnin, Mei 20, 2013

28 Hari Anarki

22 Mei 2013 ni, tepat tiga tahun buku pertama aku, '28 Hari: Jurnal Rock n' Roll' keluar. Dalam masa tiga tahun ni jugak aku dah keluarkan beberapa buah buku, salah satunya novella, 'Anarki di Kuala Lumpur'. Apa yang aku tahu kedua-dua buku ni dah kehabisan stok dan tak ada lagi dijual di mana-mana kedai buku setelah terbitan pertama selamat di-sold out-kan. Tabik untuk semua yang membeli dan tak pernah berhenti menyokong.

Permintaan untuk kedua-dua buah buku masih tak pernah putus, malah ada pembaca-pembaca baru yang mencari-cari di mana boleh depa dapatkan '28 Hari' dan 'Anarki'.

Afraid not. Dalam masa terdekat korang dah boleh dapatkan kedua-dua buah buku tu. Paling layan adalah, kedua-duanya akan digabungkan dalam satu buku. Dua dalam satu.

Kombo buku tu akan diterbitkan semula oleh penerbit baru aku; Lejen Press. Apa-apa hal korang boleh contact depa untuk tanya perkembangan lanjut.

Tolong beritahu semua kenalan dan ulat-ulat buku yang literature rock n' roll tempatan kembali bernafas.