Khamis, Mac 28, 2013

Projek Streetwear

Banyak tahun lepas, aku dan sorang member ada bikin satu clothing line, Evol. Kami keluarkan t-shirt, kemeja, kasut DIY-conteng-sendiri, cap dan vest. Evol tak tahan lama, komitmen kami masing-masing dusyum ke laut. Lepas banyak tahun tu, ada juga terfikir nak bikin balik clothing line, tapi sebab tak ada masa (baca: malas atau wang tarak) aku simpan je diam-diam dalam hati.

Tapi beberapa minggu lepas, nafsu nak bikin semula streetwear membuak-buak, mungkin sebab teruja tengok baju-baju dihantar untuk dijual di Khizanat. Semangat datang tiba-tiba, tak boleh ditahan-tahan lagi, nafsu menderu berlumba-lumba. Kapow! Aku siap bikin design pertama dengan bantuan Stellz.


Kalau nak nampak koolz, beli baju ni. Nak nampak poyo pun beli baju ni. At least, kalau orang kutuk poyo pun, tapi bergaya--si poyo yang bergaya. T-shirt ni sesuai untuk semua yang true to the core sampai poseur boleh pakai. Kalau low self esteem nak mengayat, pakai baju ni try ngurat, maybe boleh dapat, kalau tak dapat pun takpa, balik bikin lagu punk rock dan marah. Rayakan budaya pop, friends.

'Punk Rock Bukan Jenayah' dalam tiga warna, saiz 'S' dan 'M' (t-shirt print on Gildan). 

Cara-cara membeli:


1. Bank in jumlah yang dinyatakan ke akaun Maybank 558314419848 (Khizanat).


2. Emel nama barangan, slip pembayaran, nama, alamat, nombor telefon, warna dan saiz ke khizanatipoh@gmail.com.


3. Kemudian tunggu inche posmen dengan penuh sabar dan senyum.


4. Mudah, kan? Masih lagi blur? Korang call, text atau WhatsApp je la ke: +6012-5622353.


5. Walk in terus ke Khizanat.

RM50 (penghantaran percuma/free shipping)







4 ulasan:

Päk Läng berkata...

viva la punk rock!

MJ berkata...

Mai la beli selai Pak Lang... 👍

Inspirasi Lyn berkata...

As salam. baju yang awak guna peacebeuponyou tu memang cool. bukan poyo yang bergaya but cool yang bergaya. =)

MJ berkata...

Inspirasi Lyn, kalau suka boleh beli contact Facebook/Twitter depa; PeaceBeUponYou.

:)